A+ A A-

GENEVIEVE VAN QUAQUEBEKE

Genevieve_Van_Quackebeke

GeneviveÊVan Quaquebeke (BE)Êgenoot haar opleiding aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen van 1990 tot 1996. In haar laatste jaar won zij de Prix ProfessionnelÊ op de internationale concours van Lausanne.

Zij vervoegde het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in 1996 als Corps de Ballet onder leiding van Robert Denvers. Na verschillende balletten van Danny Rosseel en een aantal grote klassiekers te hebben gedanst werd zij al gauw Soliste.

In 2000 vervoegde Genevive Les Ballets de Monte Carlo onder leiding van Jean-Christophe Maillot. In dit gerenomeerd gezelschap danste zij onder meer Romeo & Juliette, Cinderella,Vers un Paysage (Jean Christophe Maillot) , Bella Figura (Kylian), Second Detail en Enemy in the Figure ( William Forsythe).

In 2003 behaalde zij een finale plaats in de Choreografie wedstrijd van Hannover.

Na deze internationale ervaring keerde zij terug naar Belgi‘.

In 2009 werd Genevive Principal danseres onder leiding van Kathryn Bennetts.

Zij vertolkte onder meer Odette/ Odille in het Zwanenmeer en Lilac Fairy in Sleeping Beauty van Marcia Hayde en Impressing the Czar, Artifact , New Sleep,Ê Enemy in the Figure, Herman Schmerman, In the Middle Somewhat ElevatedÊ van William Forsythe, The Grey Area, Sweet spell of oblivion, The third light van David Dawson.

Danste ook meerdere choreografie‘n van Balanchine.

Jacoppo Godani , Ashley Page, Infra van Wayne Mc Gregor.

Genevive eindigde haar danscarrire in 2013 en richtte zich volledig op het pedagogische aspect van dans. In 2014 diplomeerde ze aan de Ap Hogeschool SLO Dans.

In 2014 volgde zij Irma Swynen op als artistieke directie van Dansstudio Arabesque.

Zij is een vaste waarde bij Dansstudio Arabesque en is lesgeefster aan de Bachelor opleiding van de Ap Hogeschool/Singel.

Locatie