A+ A A-

HERNAN MANCEBO MARTINEZ

Hernan Mancebo Martinez

Hernán werd geboren in Granada (Spanje, 1990). Hij begon zijn bewegingscarrière in vechtsporten (KungFu), na jaren van oefenen en leren werd hij Kung Fu-leraar. Na 6 jaar in vechtsporten begon hij zijn carrière als hedendaagse danser aan het “Reina Sofia Conservatorium van Granada.” Twee jaar later ging hij vanwege artistieke interesse in de Belgische scene naar het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Na zijn schooltijd werkte hij samen met Renan Martins, Agostina D’Alessandro, Tuur Marinus, Iris Bouche, Opéra Ballet Vlaanderen, De Spiegel, NatGras en anderen.

Opvallend onder zijn creatieve werken is 'Physical Proof', een stuk dat hij samen met Rino Sokol creëerde, dat werd geselecteerd en uitgevoerd in 'TAZ 19'. Daarnaast werkte hij samen met Samuel Baidoo om "wijtwee//nosotrosdos" te creëren voor het bedrijf "NatGras."

Momenteel werkt Hernán als freelance danser, waarbij hij samenwerkt met verschillende choreografen, en hij is bezig met het creëren van zijn tweede stuk met Rino Sokol. Naast zijn carrière als danser deelt Hernán zijn expertise door les te geven in hedendaagse dans, kungfu en diverse trainingen gebaseerd op 'De bewegingscultuur'.

Locatie