Logo

WILFRIED JACOBS

Wilfried Jacobs

Wilfried Jacobs genoot zijn professionele opleiding aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

In maart 1995 startte hij zijn carrière als danser bij het Ballet am Badishes Staatstheater in Karlsruhe, Duitsland, dat toen artistiek geleid werd door choreograaf Germinal Cassado.

In augustus 1998 verhuist hij naar Japan waar hij tot september 2007 werkt als freelance dancer, choreograaf en gastleraar. Tevens leidt hij daar ook samen met zijn echtgenote het Kubota Ballet, de privé balletschool van zijn schoonmoeder.

In september 2007 sluit hij zich aan bij het Nationaal Ballet van Finland en dit op uitnodiging van Artistiek Directeur Dinna Bjørn, die hem op het IBC 2006 of Jackson, USA, had opgemerkt.

In november 2009 wordt hij gepromoveerd tot Principal Dancer door Artistiek Directeur Kenneth Greve en vanaf augustus 2013 tot september 2020 combineert hij zijn danscarrière met de functie van Artistiek en Pedagogisch Coördinator van de Ballet School of the Finnish National Opera and Ballet.

In juni 2017 behaalt hij zijn pedagogisch diploma (International Professional Teacher) aan de Häme University of Applied Science (HAMK) in Hämäänlinna, Finland.

In september 2020 pensioneert hij als danser en verhuist hij na 25 jaar terug naar België vanwaar hij op free lance basis zijn ervaring en passie deelt als leraar, coach en consultant.

Op regelmatige basis geeft hij les bij Dansstudio Arabesque en sinds januari 2021 is hij gast professor aan de Bachelor opleiding aan de Artesis Hoge School/Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Onderscheidingen:

1998 Cultuurtrofee Stad Diest.

2016 Knight of the Order of the Lion of Finland.

© 2021 Studio Arabesque