A+ A A-

MIN HEE BERVOETS

Min_hee_Bervoets

Min Hee Bervoets (BE) studeerde dans aan Òd!KunsthumanioraÓ en zette haar opleiding verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze haar studies afrondde met de specifieke lerarenopleiding.

Tijdens haar opleiding won ze verschillende choreografische wedstrijden: haar eerste choreografie , getiteld ÒThe Power of ImaginationÓ, won de eerste prijs in de KBC-wedstrijd voor jonge choreografen. In 2009 won ze de publieksprijs op de internationale dans wedstrijd in Belgrado en datzelfde jaar werd een compilatieÊ van haar choreografie‘n uitgevoerd voor de Northern School of Contemporary Dance in Leeds.ÊIn 2010 werd ze ÒAmbassadeur van de Hedendaagse DansÓ voor Belgi‘.

In 2012 was ze choreografe en jurylid in de ÒUltimate Dance BattleÓ, die werd uitgezonden op de Vlaamse en Nederlandse televisie.

In 2012 en 2013 was ze choreografe bij ÒSo you think you can danceÓ, dat ook werd uitgezonden op de Vlaamse en Nederlandse televisie.

Dit jaar zal een van haar grootste choreografie‘n, gecre‘erd op Curaao voor een groep lokaal geselecteerde dansers, uitgevoerd worden op het ÒHolland dance festivalÓ.

In 2010 startte ze haar eigen compagnie ÒCoCU, Company CuesÓ, wat haar toelaat haar passie te volgen en haar mogelijkheden om eigen choreografie‘n te maken ten volle te exploiteren. In 2013 vervoegde Michel Froget de compagnie als choreograaf en repetitor.

Naast haar werk als lesgever in hedendaagse dans en improvisatie aan de Koninklijke Ballestschool van Antwerpen, is Min Hee actief als lesgever en choreograaf op tal van dansfestival en workshops, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Locatie