A+ A A-

VIRGINIA HENDRICKSEN

Virginia Hendricksen

Ginny vervoegde het Koninklijk Ballet van Vlaanderen onder artistiek leiderschap van Kathryn Bennetts. Ze voerde 12 jaar lang klassiek, hedendaags en modern werk uit bij het gezelschap. Onder leiding van mevrouw Bennetts, mevrouw Carrerio en Sidi Larbi Cherkaoui, danste ze stukken van ondermeer Forsythe, Kylian, Haydee, Godani, Dawson, Cherkaoui, Spuck, Balanchine, Wheeldon, Amarante, McGreggor en vele anderen.

Gedurende twee jaar freelancen in Houston trainde ze met Robert Underwood. Robert ondersteunde en inspireerde haar enorm met zijn out-of-the-box benadering van klassiek ballet.

De professionele danscarrière van Ginny Hendricksen begon op 19-jarige leeftijd in William Forsythe's Ballett Frankfurt. Ze danste twee seizoenen in Frankfurt in een reeks hedendaagse en moderne werken, en maakte kennis met zijn improvisatietechniek.

Ginny trainde met Midland Festival Ballet (artistiek directeur: Judy Coleman). Ze studeerde vervolgens 10 jaar onder Sheryl Rowland en Mary Hayes in Kingwood Dance Theatre. Ginny ging vervolgens naar de Houston Ballet Academy voor de laatste twee jaar van haar studie. Ze woonde ook zomerprogramma's bij, zoals: American Ballet Theatre (NYC), Milwaukee Ballet, Houston Ballet Academy en National Choreography Intensives.

Buiten de dansstudio maakte Virginia deel uit van het team achter de volledige langspeelfilm van 2018, Girl, van regisseur Lukas Dhont, die vele prijzen won in het Filmfestival van Cannes in 2018 en internationaal. Ze is getrouwd met voormalig principal danser Yevgeniy Kolesnyk en ze hebben samen twee kinderen. Ginny studeerde summa cum laude af met een BA in Marketing van Southern New Hampshire University en schrijft in haar vrije tijd fictie.

Locatie