Logo

SUZANNA PEZO

Suzanna Pezo color

Suzanna Pezo (D) studeerde Theater- Film en Televisiewetenschappen aan de Ruhr Universiteit Bochum (D) en behaalde het diploma Theaterpedagogie/docent drama (lic) aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (NL). Ze volgde opleiding aan de theaterschool van Luc de Smet, gebaseerd op de pedagogie van Jaques Lecoq, Parijs. Ze kreeg lessen Rhythm Tapdans bij Peter Kuit in Utrecht (NL) en nam deel aan bijscholingen/workshops Rhythm Tap Dance bij internationale Tap Masters zoals Sam Weber, Brenda Bufalino, Jason Janas e.a.

Sinds 1992 was zij in verschillende producties uitvoerend werkzaam op het gebied van jeugd- en familievoorstellingen, binnen de genres van mime, theater en tapdans met engagementen bij Merkx & Corneille, Karina Holla, Poppe en Vermaercke/Divi-Divi, Theatergroep Kamishibai, Het Monsterverbond, Jeugdtheater Saga, Theatergroep 2overRood, Rhytmtapdanscollectief Tafel 9/TAPTOI, de NPS, Concertgebouw Brugge, FUOCO/Wilfried Van Den Brande, Muziekgroep De Kift, e.a.

Optredens vonden plaats in theaters, scholen en op festivals in Nederland, Belgi‘, Duitsland, Oostenrijk en China. Ook werkte zij mee aan diverse filmpjes voor bedrijven en televisie.

Ze was docente theater voor diverse instellingen zoals Kunstencentrum Het Klooster te Woerden, het KopÕsche Hof te Nijmegen, het CPNB in het kader van de Kinderboekenweek 2000 en Stichting DAS (Drama Aan School).

Ze had de artistieke leiding van en was actrice en producent bij Jeugdtheatergroep 2overRood.

Voor het televisieprogramma Sesamstraat (Programma Stichting, NPS, Hilversum), Seizoen 33 (2008-2009) deed ze de cošrdinatie en uitvoering van 22 originele items ÔKleddertapÕ.

Voor de voorstelling ÔMevrouw de Pauw gaat op reisÕ, door Haiku Harbour maakte zij de choreografie. Ontwikkeling en uitvoering circus-speel-workshops voor kinderen bij vzw Karton, choreografie voor Solo ÔZwarte Woud ForeverÕ, Suzanne Grotenhuis. Ze gaf reeds verschillende workshops Rhythm tapdans.

Sinds 2011 tot heden geeft zij Rhythm Tapdans voor kinderen in Õt Werkhuys en sinds 2013 ook voor volwassenen.

© 2021 Studio Arabesque