A+ A A-

STEFFI VAN BOKHOVEN

Steffi Van Bokhoven

Steffi danst al van jongs af aan bij Dansstudio Arabesque. In 2008 begon ze haar professionele opleiding hedendaagse dans aan Dé! Kunsthumaniora in Wilrijk.

In 2013 danste ze gedurende een jaar bij jongerencompagnie Impuls Company te Geel, onder leiding van Natascha Pire. Via de danswedstrijd DansImpact (BE) verkregen ze de titel Belgische Ambassadeur van de Hedendaagse Dans. Ze namen deel aan de dansfestivals TANECTANEC JABLONEC (CZ) en PACTT Dance Festival (BE).

In 2014 zette ze haar opleiding verder aan het tweejarige programma The Maslool Professional Dance Program in Tel Aviv (IL), waar ze werkte met choreografen als Noa Zuk, Ella Rothschild en Idan Sharabi. Samen met haar klas maakte ze in 2016 deel uit van de dansfestivals Julidans en ITs Festival in Nederland. Op het ITs Festival wonnen ze de prijs voor Best International Group 2016.

Als professionele danser werkte Steffi in 2016 en 2017 bij GrossDanceCompany (NL), onder leiding van Sagi Gross. Ze maakte daar deel uit van het project 'What do we know'.

In 2017 en 2018 werkte ze nauw samen met choreografe Talia Beck. Steffi assisteerde haar zowel tijdens het creatieproces van 'Shuli', als tijdens enkele workshops. Als danser trad ze op in Becks werk 'Colonia' , gecreëerd voor het Curtain Up Dance Festival 2018 (IL).

Sinds 2019 ontplooit Steffi zich verder als maker. Zo collaboreert ze met Jenneke Slaets en maken ze met hun werk 'Running Late' onder andere deel uit van het In De Maak Festival 2021 (BE).

Naast haar werk als danser geeft Steffi ook moderne danslessen op Dansstudio Arabesque en verdiept ze zich in de studie Nederlands en Theater-, Film- en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.

Locatie