A+ A A-

LUANA ESPINDOLA

Luana Espíndola

Luana Espíndola is geboren in Brazilië zij is een danser, leraar en choreograaf.

Ze is artistiek directeur van Instituto de Orientação Artística - IOA Dança, sinds 2009.

Ze werkte in Kadwah Grupo de Dança onder leiding van Edy Wilson, en Raça Cia de Dança (São Paulo) onder leiding van Roseli Rodrigues.

Ze heeft door heel Brazilië getoerd, met belangrijke werken als: "Novos Ventos", "Tango Sob Dois Olhares", "Caminho da Seda" en "Cartas Brasileiras".

Haar curriculum omvat ook Grupo Divinadança, geregisseerd door Andrea Pivatto, met het werk "Porto In-seguro", verschillende werken van de choreograaf Ricardo Scheir, met het bekroonde duo "Segundo Toque".

Als choreograaf en danser won Luana Espíndola prijzen op de belangrijkste festivals in Brazilië en in het buitenland (gouden medaille Tanzolymp). Ze volgde cursussen in New York en gaf cursussen in Duitsland en België.

In 2012 werd ze verkozen tot Beste Ballerina op het 30e Festival de Dança de Joinville. (Grootste internationale danswedstrijd van de wereld volgens het Guiness-boek met records). In 2014 ontving ze de prijs van Choreographer Revelation van het 32e Festival de Dança de Joinville.

Ze nam ook deel aan de Biënnale van Lyon in Frankrijk.

Sinds 2013 neemt ze deel aan de Congresso Internacional de Jazz Dance. 2016 en 2017 gaf ze masterclasses in hetzelfde evenement.

Ze is choreograaf, docent en jury bij verschillende dance-evenementen in Brazilië en in het buitenland.

Locatie