A+ A A-

LEO MUJIC

Leo Mujic

Internationale gast artiest / Choreograph

Leo Mujic studeerde aan de Nationale Ballet School van Belgrado.
Na zijn tijd daar verhuisde hij naar Lausanne, Zwitserland om zijn studie te voltooien bij de 'L'école-atelier Rudra. Daarna trad hij op met een aantal bekende gezelschappen in Europa, zoals het Béjart Ballet, Opera de Lyon en Saarländisches Staatstheater. Hij werd uitgeroepen tot danser van het jaar door het Duitse danstijdschrift 'Tanz Aktuell’. Gedurende zijn carrière danste hij stukken van gerenommeerde choreografen zoals Nacho Duato, Maurice Béjart, Jiri Kylian, William Forshyte, Matz Ek, Amanda Miller, Ohad Naharin, Blanca Lee, Carilyn Carson, Philippe Decouflé und JC Blavier.
Als freelance artiest heeft Leo Mujic reeds samengewerkt met diverse Internationale dansgezelschappen zoals: Parijse Opera, het Stuttgart Ballet en het Berlijnse Opera Ballet.
Hij is vaak te gast bij diverse Internationale Ballet Galas wereldwijd.
Naast zijn carrière als danser heeft Mujic ook bewezen een succesvol choreograaf te zijn. Hij creëerde nieuwe stukken voor Berlin State Ballet, Het Sloveense Nationale Ballet in Ljubljana, Het Kroatische Nationale Ballet Zagreb en voor Aurelie Dupont (Opera van Parijs).
Leo Mujic werkt ook als balletmeester en wordt uitgenodigd als gastdocent in Internationale dansgezelschappen en scholen.

Locatie