A+ A A-

STEPHANIE VAN LAETHEM

Stephanie Van Laethem

De Belgische Stéphanie Van Laethem kreeg reeds als klein meisje van drie het dansvirus te pakken. Nog voor ze koos om haar secundaire studies te volgen aan de "Koninklijke Balletschool van Antwerpen" kreeg ze les van Anderson Santana, de huidige directeur van de "Brussels International Ballet School" en ex-danser van "Béjart Ballet Lausanne". Daarna ging haar opleiding de internationale weg op. Bij het "Jeune Ballet de Genève" nam ze deel aan de professionele opleiding. Vervolgens startte ze haar studies aan het "Instituto Universitario de danza Alicia Alonso" in Madrid.

Daar studeerde ze af in choreografie en interpretatie klassieke en hedendaagse dans en in pedagogie klassieke dans. Ze ontving er ook de prijzen "Mention of honour of academic merit and artistic talent". Haar studies in Madrid rondde Stéphanie af met een master in management en leadership van culturele projecten.

Gedurende de vijf jaren dat ze in Madrid studeerde, maakte Stéphanie deel uit van het "Ballet de Cámara de Madrid", waar ze in het corps de ballet en als soliste danste. Daar kon ze kennis maken met een uitgebreid repertoire uit zowel de klassieke als de hedendaagse dans.

Na haar studies danste ze in het gezelschap "Iker Gomez - Teatro Fisco" voor ze vervolgens freelance aan de slag ging in verschillende projecten dans en video in Madrid.

In 2016 reisde Stéphanie naar Puerto Rico om er les te geven in klassieke en hedendaagse dans aan de bachelor dansopleiding van de "Universidad del Sagrado Corazón" in samenwerking met de school "Escuela de Danza 21". Kort na haar aankomst, startte zij als lesgeefster in de "School 21" en in de "Company Coda21". Van laatstgenoemd gezelschap werd ze zelf lid. Verder gaf ze les in verschillende dansscholen zoals "Centro Danza" en de "School for the Performing Arts" en kreeg daartoe ook de uitnodiging van de "Company Andanza". Gedurende haar verblijf in Puerto Rico, werkte Stéphanie samen met het hedendaags danscollectief "Claroscuro" in verschillende projecten.

Vanaf haar preprofessionele training, nam Stéphanie deel aan verschillende stages in scholen zoals "The Royal Ballet School", "Ecole Supérieur de Danse de Canne Rosella Hightower", "5th Masterclass of Praga" en workshops in de companies van Wim Vandekeybus en Hofesh Shechter. Ondertussen vervolledigde ze haar dansopleiding met een certificaat in "Pilates Mat", "Pilates tijdens de zwangerschap", "Progressing Ballet Technique" en "Sherborne Developmental Movement".

Momenteel is zij actief in de dansscholen Dansstudio Arabesque, Ways training program, La Boum Studio en PAS à PAS, waar zij instaat voor de opleiding klassiek en hedendagse dans, Pilates en Progressing Ballet Technique.

Location