A+ A A-

ALINE DEMUYSERE

Aline Demuysere

Aline startte met dansen in een privé-school in La Louvière, waarna werd ze toegelaten op de leeftijd van 9, bij het Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen.

Tijdens deze jaren op de school, werkte ze samen met choreografen Marlière Andree, Aime Lignière, J.Brabants,Kenneth Macmillan en Hugo Fanari.

Op 18, Aline toegelaten aan de Hogeschool van de Kunsten in Arnhem, Nederland. Al heel snel kreeg ze een stagiaire contract aangeboden bij het gerenommeerde dansgezelschap Introdans waar ze danste in verschillende balletten van Jirí Kylián, Hans van Manen, Nils Christie, Carole Armitage en William Forsythe .

In 2003 keerde ze terug naar België en vervoegde zij hetKoninklijk Ballet van Vlaanderen tot 2009. Zij schitterde in balletten zoals: Giselle, La Bayadère, het Zwanenmeer, The Sleeping Beauty, Themes and Variations, maar ook in de hedendaagse producties van de choreografen William Forsythe, Christian Spuck, David Dawson en Jacopo Godani .

In 2010 besloot ze een carrière als docente klassieke dans te starten aan de het Conservatorium van Namen en de Academie van Dinant.
Sinds september 2015 is zij toegetreden tot het facultaire team van de Grétry Academy en Artistic Humanities.

Locatie